Kalın bağırsak oldukça önemli bir sindirim sistemi elemanıdır. Sindirimde temel görevi suyun emilimi ve yağların emilimini sağlamak olan bu değerli organ için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Özellikle kalın bagırsaktaki polip, tumor, kanser olumşumları ve bilhassa kolon kanseri çok kritik ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bu anlamda en temel kontrol yöntemi kolonoskopi dedigimiz olaydır. Kolonoskopi ile vucut kalın bağırsak yapısı son derece basit ve kolay şekilde gözlenlenmekte ve en dogru sonuçlar kolay şekilde elde edilebilmektedir.
Kolonoskopi işleminden once bazı temel kolon bilgilerini burada vermek isterim. Bunlar ince bağırsagın bittigi yerde çekum denilen noktadan sonrasına kadar olan kısım kalın bağırsaktır ve rektum bölgesine açılan yerdir. Buna göre bağırsak seğmenleri besinlerin sıvı kısımlarının çok daha iyi miktarlarda ince bagırsaga göre tabi emildigi yer diyebiliriz. Vucudün üretemedi sadece bazı baktelerin üretebildigi K vitaminide buradan elde edilir, bunuda yine bakteriler sayesinde elde edebiliriz. Kalın bagırsagın önemli görevlerinden biriside suyun emilimini sağlamak ve atıkları depolamaktır.
Kolonoskopi işlemi özellikle 40 yaş sonrası tüm insanlara, daha erken dönemde ise kalın bagırsak bölgesi ile şikayeti olan ve doktorların uygun gördügü kişilere verilen bir operasyondur. Operasyon en fazla 15 dakika 20 dakika kadar süren bir operasyondur ve son derece basittir. Kalın bağırsak hakkında daha detaylı bir çok bilgiyi burada sizinle paylaşacagız.
Kolonoskopi Neden Onemlidir?
Kolonoskopi neden oldukça önemlidir, işte video açıklamada uzman görüşü.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)