kolonoskopi fiyatlari

Kolonoskopi işlemi biraz maliyetli bir işlem olabilir çünkü oldukça zahmetli ve ekipman yer zaman ilaç gereksinimleri vardır. Fakat mutlaka yapılması söylendi ise yapılmalıdır çünkü hayat kurtarır ve kanser taramasına karşı çok etkilidir. Kolonoskopi fiyatları genel olarak 300 ile 400 tl arasında degişebilir. Fakat indirim yapmak için pazarlık şansınızı deneyiniz.

kolonoskopi haberleri

Sitemizde kolonoskopi teknik muayne ve inceleme işlemi üzerine güncel ve yararlı içerikteki haberleri ve gelişmeleri ayrıca bilim ve tıp dünyasından en son gelişme ve özellikleri kolonoskopi hakkındaki bazı yararlı kaynakları sizlerele paylaşacagız.

böylece kolonoskopi üzerine bilgi sitemizi takip etmenizi rica ederiz.

kolon kanseri testi

Kolon-rektum (kalınbağırsak) kanserleri, kalınbağırsağın ve onun son bölümü olan rektumun iç dokusundan (mukozasından) kaynaklanan kötü huylu tümörlerdir.

35 yaşından itibaren yılda bir kez gaitada (dışkıda) gizli kan testi yaptırması gerekiyor. Ayrıca 50 yaşına gelen kadın ve erkeklerin de bir defa kontrol kolonoskopisi yaptırmaları gerektiğini söylüyor.

kolon nedir

Kolon nedir bu sorunun cevabını arayalım ilk olarak. Kolon ince bagırsaktan sonra gelen kalın bagırsaya verilen ismin aslında genel adıdır. Kolon kanseride kalın bagırsakta meydana gelen bir kanser türüdür. Bu anlamda kolon vucuttan besinlerin atılmadan önce son kez emilim işlemlerine tabi oldugu alandır. Uzunlugu ise 1.5- 2 metre arasında yer alır kolonlarda.