Burun kanamasinin nedenleri

oldukça kritik öneme sahip olan bu tür bir rahatsızlıklar için doktorlar uyarıyor. Mutlaka kanama oldugunda doktorunuza gidin ve kontrol olun, buna göre uzmanlar bu rahatsızlıgın nedenlerinide şöyle sıralamaktalar: buruna ait sebeplere (lokal sebepler) yada genel sebeblere bağlı olarak gelişmektedir.

Lokal nedenler:
-Burun içi iltihapları
-Sinüzit
-Buruna gelen darbeler
-Çocukların burun karıştırmaları
-Buruna sokulan yabancı cisimler
-Burun içi ve sinüs tümörleri
-Burunda kemik eğriliği (septum deviasyonu)
-Allerjik rinit
-Sıcak ve nemli hava

Genel nedenler:
-Hipertansiyon
-Kan Hastalıkları
burun kanamasının nedenleri
-Barsak Parazitleri

Kolon kanseri genel bilgiler

İnsan kalın bagırsagı, kolon kaslı, uzun tübik, 4 feet uzunlugunda bir yapıdır ve üç temel fonksiyonu vardır. besinleri emmek ve sindirmek, sıvıları emerek, elektrolysis ile fecal materyali oluşmasını sağlamak, bu materyali depolamak.

Kalın bagırsakların sağ tarafı suyun emilimini saglarken, sol tarafı depolama yapıyor. Kanseri ise normal hücrelerin dönüşerek hızlıca ve kontrolsüzce çogalması olayıdır. Bu kanserli hücreler tehlikelidir çünkü sürekli olarak kontrolsuz büyümeleri ile diger hücre ve organların enerji, oksiyen, besin ve alanına girerler ve onlarında yok olmasını sağlarlar. Çogu kolon kanseri bagırsak iç yüzeyinde oluşmaya başlayan yapılardır. Erkekler için kalın bagırsak kanseri akciger ve prostat kanserinden sonra gelirken , kadınlar içinse akciger ve gögüs kanserinden sonra en sık görülen kanser tipidir. kolonoskopi