Karpuz Kolon Kanserini Önlüyor


Karpuz meyvesi her ne kadar agırlıklı su içerikli olsada, büyük ölçüde lezzetli olan, yazın en güzel meyvesi karpuz o kadar büyük faydaları varki. İşte karpuzun yararları:


1. C ve A vitaminleri içerir, beta-karoten deposudur


2. Likopen olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen prostat kanseri riskini de azaltır.

3. Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi sodyum ve potasyumu geri verir


4. Enerji üretimi için gerekli olan B vitamini vardır

6. Karpuz kişinin hararetini alıp, serinletir


7. Karpuzda bulunan antioksidanlar astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit iyi gelir.

bol bol karpuz tüketin ve yazın sıcak günlerinden kurtulun.