Yer elması

Kalın bagırsak için bir çok yararlı özel bakteriler var, işte yer elması ve bu bakteriler arasındaki ilişki inanılmaz. Hikayenin devamını okuyun ve bagırsaklarınızı nasıl daha iyi koruyabileceginizi öğrenin. Faydalı bakterilerin kolonda artmasını teşvik eden bir prebiyotik madde de yer elmasında yüksek oranda bulunan inulin.

İnulin şeker yapı taşlı bir tür lif ancak mide ve ince bağırsaklarda sindirilemediği için kana karışmıyor ve kalın bağırsağa ulaştığında faydalı bakteriler tarafından kullanılıp bu bakterilerin kolonda tutunup çoğalmasına destek veriyor.

Faydalı kolon bakterileri inulini kullanırken parçalama işlemi sonucu kolonda gaz oluşumuna neden olduğu için özellikle bebeklerde gaz sancısına yol açmamak için yer elmasından kaçınmakta fayda var.

Yetişkinler için çiğ yer elmasında prebiyotik inulinin yanı sıra demir ve diğer mineraller de yer alıyor.


Hafif şekerli tadı sizi yanıltmasın, elmasının içerisindeki karbonhidratı siz tüketemiyorsunuz, kolonda yaşayan faydalı bakteriler tüketiyor.