Kolonoskopi hazirlik

Bagirsak Temizligi yapılması kolonoskopi işlemi için oldukça önemlidir. Çünkü bagırsak ne ekadar temiz ve net olursa doktorun yapacagı işlem sonunda görüntüsü oldukça net olacak ve dogru teşhis koyması mümkün olacaktır. Bagırsak duvarındaki leke, lezyon, kanamalı birinkinti yada polip böylelikler görülebilicektir. Bu anlamda bagırsak temizligi için yapılması gereken işlem şu şekildedir.


1. Islemin yapilacagi günden önceki günden başlayarak sabahtan itibaren kati gidalar kesilerek sadece vücudun sivisiz kalmasini önlemek için bol miktarda seffaf diye tanimlanan, bardaga koydugunuzda arkasi görülebilen sivilardan (kayisi ve seftali suyu içmeyiniz) posasiz meyva sulari (visne suyu, elma suyu, limonata), komposto (tanesiz), tanesiz et suyu ve tavuk suyu, çay, limonata bol su gibi sulu gidalar alinir. Sivilarin içine istediginiz kadar seker ve tuz koyabilirsiniz.

2. Bagirsagin temizlenmesi için FLEET PHOSPHO SODA 90 ML adli ilaç kullanilir, bu sizin doktorunuzun yazdıgı ilaç benzeri başka bir ilaçda olabilir. Bu ilacı iyice içmeli ve tiksinmeden bitirmelisiniz. sonrasında ishal edicegi için bol bol su tüketmeniz gerekir.

3. Kolonoskopiden bir gün önce ögleden sonra saat 17 de yarisi 45 ml içilecektir. Ilacin içiminden sonra en az 3 bardak seffaf meyva suyu veya su içilmelidir. Ilacin geri kalan yarisi aksam saat 20 de içilecektir. Yine ilacin içiminden sonra en az 3 bardak seffaf meyva suyu veya su içilmelidir. Ne kadar sivi içilirse bagirsak o kadar iyi temizlenir.En son islemden 3 saat önce sivi alinabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.