kromoendoskopi

Endoskopide yeni gelişmelerden magnifiye kromoendoskopi sistem dediğimiz, endoskopla incelenen Gastro İntestinal Sistem yüzeyi normalin 100-150 katına kadar büyüterek ve değişik boyama teknikleriyle uygulanan yöntem. Boyayarak, ışığın dalga boyunu değiştirerek, görüntüyü büyüterek riskli bölgeyi belirliyoruz. Daha sonra endosonografiyle kanser veya kanser riski taşıyan lezyon veya tümoral dokunun alt tabakaya yayılıp yayılmadığına bakıyoruz.

Endoskopik Submukozal Diseksiyon yöntemi

rof. Dr. Saadettin Hülagü, yaptığı açıklamada, Japonya`da yaygın olarak uygulanan, ABD ve Avrupa`da yeni uygulamaya başlanan Endoskopik Submukozal Diseksiyon yöntemi ile yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaktaki erken evre kanserler ile kanser riski taşıyan lezyonların kesin teşhisi ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavisinin yapılabildiğini vurguladı.

Bu konuda 2006`da Japonya`da Jichi Medical University de yöntemin öncüsü kabul edilen Prof. Dr. Hironori Yamamoto`dan 3 ay Endoskopik Submukozal Diseksiyon ve ince bağırsağın incelenmesine yönelik Double Balon Endoskopisi eğitimi aldığını belirten Hülagü, Endoskopik Submukozal Diseksiyon yöntemini Türkiye`de ilk ve tek uygulayan merkezin kendileri olduğunu, Double Balon Endoskopisinin ise kendileri dışında birkaç üniversite ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde de uyguladığını belirtti.

Prof. Dr. Hülagü, Türkiye`de erken dönem kanser tespitinin çok az olduğunu ifade ederken, yöntemin uygulanması için kanserin erken evrede tespit edilmesinin şart olduğunu vurguladı.

kolon kanseri rehberi

Kolon kanseri nedir, kolon kanseri belirtileri nelerdir? kolon kanseri nedenleri nedir ve neler kolon kanserine sebeb olur?, kolon kanseri tanısı nasıl konur?, kolon kanseri tedavisi için süreç nasıldır?, kolon kanserinden korunmak amacıyla ne gibi tebbirler alınabilir? kolon kanseri hakkında detayli bilgi yazı için buraya tıklayın