Kolon kanserine karşı orta şiddette fiziksel aktivite

Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının, sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmada etkili olacagı söylenmekte.

Fiziksel aktivite nedir? Kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimiyle gerçekleşen herhangi bir bedensel hareketlerdir.


"Fiziksel hareketsizliğin, dünya genelindeki ölümlerin yüzde 6'sı, meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık 21-25'i, diyabetin yüzde 27'si ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Teknolojik gelişmeler sayesinde rahat yaşamaya alışılması, otomobillerin sayısının günden güne artması, merdiven yerine asansör kullanılması gibi değişik birçok faktörle fiziksel aktivitenin azalması sonucu toplumda fazla kiloluluk (obezite) oranı da artmaya devam etmektedir.


Açıklamada, haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının, sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacağı uyarısında bulunuldu.

Hiç yorum yok: